viernes, 30 de noviembre de 2012

Una 'confraria' controlava la màfia que explotava nigerianes a BCN


Ha caigut la màfia que explotava les noies i la màfia que explotava la màfia. ¿Difícil d'entendre? Ningú havia dit que el món del crim fos senzill d'explicar. Segon intent: els Mossos d'Esquadra han desmantellat la xarxa de proxenetes nigerians que controlaven tota la prostitució de nigerianes de les Corts i la meitat de les que ofereixen els seus serveis sexuals a la Rambla i el seu entorn. A més, en l'operació, han desmantellat la cèl·lula barcelonina de la Supreme Eiye Confraternity, una organització mafiosa nigeriana que opera per tot el món, i que cobrava a l'anterior xarxa de proxenetes un percentatge dels seus beneficis com a pagament per deixar-los operar a l'àrea de Barcelona.
zoomUna prostituta africana ofereix els seus serveis a un home al costat del passeig Marítim, a la Barceloneta, el setembre passat.
Una prostituta africana ofereix els seus serveis a un home al costat del passeig Marítim, a la Barceloneta, el setembre passat. ARXIU / FERRAN NADEU

Edició Impresa

Edició Impresa

Versió en .PDF

Informació publicada en lapágina 42 de la secció de cv Gran Barcelona de l'edició impresa del dia 24 de novembre de 2012VEURE ARXIU (.PDF)

PDF

Edició Impresa

.PDF

En total, els mossos de la Unitat de Tràfic d'Éssers Humans han detingut 16 persones: 10 de la xarxa de proxenetes i sis d'Eiye, en concret de la cèl·lula que controlava la capital catalana i que havia estat batejada com a Fòrum Barcelona. En total, s'han efectuat registres en 12 domicilis de Barcelona, l'Hospitalet, Santa Coloma, Badalona, Sant Boi, Lleida i Salt (Gironès). «Donem les dues organitzacions per desmantellades a Catalunya», afirma l'inspector Joaquim Francès, cap de l'Àrea Central de Crim Organitzat.
CONTROL DEL TERRITORI / La cèl·lula barcelonina de la Supreme Eiye Confraternity, una organització estesa per tot el planeta i amb una brutalitat que la fa ser temuda per la resta de grups criminals nigerians, es dedicava a una de les activitats típiques dels grups mafiosos: controlar un territori i obligar a pagar-li un impost a tothom que vulgui tenir-hi una activitat.
Per aquest motiu, part del benefici que obtenia la màfia de proxenetes havia de pagar-se al Fòrum Barcelona de la Supreme Eiye Confraternity. A més a més, havien d'entregar als membres d'Eiye algunes noies perquè disposessin dels seus serveis sexuals quan volguessin. Aquesta organització, que va ser parcialment desmantellada fa un any, s'estava reorganitzant amb l'arribada des de Bèlgica d'un nou home fort, que també ha estat detingut. «Aquesta màfia, molt jerarquitzada, funciona amb criteris democràtics. Els membres del Fòrum es reuneixen i elegeixen els principals càrrecs, com el líder, el tresorer, etcètera. Estaven en aquest procés», explica Francès. El líder de l'organització s'anomenaDC; els seus lloctinents, strong men (homes forts); i els nous membres, jew.
Aquesta estructura en va tenir prou d'emprar la seva fama de brutalitat per convèncer la xarxa de proxenetes que li convenia pagar el delme. «Eiye té nombroses pàgines a Facebook on penja fotos dels homicidis que comet», explica. L'inspector afegeix que la xarxa, que a Espanya té el centre a Madrid, mantenia contactes amb altres fòrums als EUA, Suècia, la Gran Bretanya, Itàlia, Noruega, Romania, Alemanya i Islàndia.
TENTACLES PER TOT L'ÀFRICA / L'organització de proxenetes també era internacional, perquè els seus tentacles començaven a Nigèria, a l'estat de Benín, i s'estenien per diversos països africans i europeus. Allà, amb falses ofertes de treball en el servei domèstic o com a perruqueres, captaven noies a les quals portaven fins a Barcelona. Una vegada aquí, com sol passar amb la majoria d'organitzacions d'explotació sexual, es comunicava a les dones que portar-les fins a Barcelona havia costat a l'organització uns 50.000 euros i que havien de pagar aquest deute treballant com a prostitutes. «Durant un any i mig, l'organització ha fet arribar unes 300 dones. Una part d'elles es quedaven a la ciutat, mentre que la resta eren reenviades a altres capitals europees», va explicar l'inspector.
Aquesta trama sotmetia ara unes 60 dones. Els Mossos els han ofert poder declarar contra els seus explotadors i l'assistència d'oenagés. Únicament set dones han acceptat l'oferiment. Moltes altres segueixen exercint al carrer. «La xarxa reconeixia que la nova ordenança municipal, que imposa multes a les prostitutes, posava les coses difícils. Un 20% de les noies se n'havien anat a altres ciutats arran d'aquesta pressió», afegeix.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/una-confraria-controlava-mafia-que-explotava-nigerianes-bcn-2257679

No hay comentarios:

Publicar un comentario